Sociale Angst

Sociale Angst

Sociale angst

 

Sociale angst of sociale fobie is een minder bekende vorm van angst. Het duidt op angst om bekritiseerd te worden of om zich belachelijk te maken.

Het remt de activiteit omdat men bang is voor kritiek of omdat men bang is om niet aan de verwachtingen te voldoen. Men gaat zich onzeker en ongemakkelijk voelen in de aanwezigheid van anderen en er ontwikkelt zich bloosangst, zweetangst, trilangst...

 

Sociale fobie leidt tot contactarmoede, tot isolement en tot depressiviteit. Het hindert de activiteiten van het dagelijks leven en remt om die dingen te doen die leven gevend zijn en gelukkig maken.

 

Sommige mensen zijn alleen bang in specifieke situaties, bijvoorbeeld wanneer ze in het openbaar moeten spreken (spreekangst) of wanneer ze iemand moeten bellen (telefoonangst). Anderen voelen zich in vrijwel alle sociale situaties ongemakkelijk of angstig.

 

 

Sociale Angst en EFT

 

Met EFT kan de gevoelens van ongemak die optreden in sociale situaties ontladen.

Vroegere herhaaldelijk terugkerende pijnlijke ervaringen kunnen aan de basis liggen voor het ontwikkelen van een sociale fobie. Het gepest of uitgelachen worden of gelijkaardige situaties die leidden tot een verhoogd gevoel van onveiligheid zijn zeker mogelijke oorzaken.

 

De herinneringen aan deze gebeurtenissen kunnen met EFT van hun vervelende emoties ontladen worden. Daardoor zullen ze veel minder invloed uitoefen op huidige sociale interacties. Sociale angst kan gepaard gaan met een algemeen gebrek aan zelfvertrouwen en een lage eigenwaarde. Ook dit is te behandelen met EFT.

 

Negatieve overtuigingen die men over zichzelf heeft gevormd zijn vaak ook goed te veranderen, waardoor het zelfvertrouwen groeit en het gevoel van eigenwaarde zuurstof krijgt.

 

Met EFT kunnen we :


  • fysische ongemakken wegnemen
  • pijnlijke ervaringen uit het verleden verwerken en loslaten
  • zelfvertrouwen en zelfbeeld verbeteren
  • stemmetje in het hoofd temmen
  • ....


Bovenstraat 33

3550 Heusden - Zolder

Tel : +32(0)11762906

Mob : +32(0)489773394

E-mail: info@eftean.be

Copyright © All Rights Reserved by eftean


Disclaimer


SiteLock