EFT wetenschappelijkEFT Wetenschappelijk


 


We're not the victims of our heredity, we are the master of our heredity because we can change things.


 


Bruce Lipton - Celbioloog


Hoe werkt EFT?


De rugzak die wij allemaal meedragen is gevuld met bewuste en verdrongen herinneringen die, in de mate ze ons tegenhouden om voluit te leven , een last worden die zich uitdrukt in fysieke, emotionele en psychische ongemakken (klachten).   

Tijdens de EFT behandeling tikt de practitioner lichtjes op welbepaalde energiepunten terwijl je op het probleem gefocust blijft.

Het proces verloopt volledig pijnloos. Het is ook niet de bedoeling om zware emotionele ontladingen te beogen. In normale omstandigheden is het een heel sereen gebeuren.

Het resultaat is rust, verminderde pijn, het gevoel "ontlast, ontladen" te zijn....

Hoe meer we bevrijd worden van angst, stress en pijn, van moedeloosheid en belastende herinneringen, van traumas of verslavingen, hoe meer ruimte wij geven aan onze kwaliteiten en talenten om te ontplooien. Onze energie kan nu stromen naar het potentieel waarmee we  geboren werden en dat ons uniek maakt. 


De emoties worden niet aangestuurd via het rationele denken (neo-cortex), maar via het emotionele (limbisch) systeem. Door de gevoelsmatige kant te benaderen is een EFT traject doorgaans vele malen korter dan traditionele gedrags- of verbale therapieën. De behandeling kan perfect aangevuld worden met een coaching of klassieke therapie.

EFT is een psycho - energetische methode


In de hersenen gaan er 4 keer méér verbindingen van het Limbisch systeem (dit is de plaats in de hersenen waar de emoties hun zetel hebben) naar de neo-cortex (de plaats van het rationeel denken) dan andersom.

Onze gedachten worden daardoor, soms bewust, maar meestal onbewust gestuurd door emotionele sporen die vroegere waarnemingen, die gelijkaardige gedachten opriepen, achter lieten.

Het effect van het gevoel op het denken is dus groter dan op het eerste gezicht lijkt!

Denk bijvoorbeeld aan een spinnenfobie: bij iemand die  onverwacht met een spin wordt geconfronteerd is de paniek in die mate, dat deze niet kan worden weggeredeneerd.

Op die manier heeft bijna Iedere klacht  een gevoelsmatige componente.


Met EFT kunnen deze emoties ontladen worden of getransformeerd. Verandering in waarneming, gedachten en gedrag zijn het logische gevolg.

Dit gebeurt doorgaans sneller en effectiever dan wanneer de klacht via de rationele kant benaderd wordt.

EFT heeft invloed op jouw neurotransmitters


Tikken op de energiemeridianen met EFT, oefent onmiddellijke invloed uit op verschillende neurotransmitters.

Neurotransmitters zijn  stoffen die de  stemmingen bepalen.


Stimuleren van bepaalde meridiaan punten veroorzaakt de aanmaak van GABA (gamma-aminoboterzuur) en serotonine.

Door de afscheiding van GABA in de bloedbaan krijgt ons lichaam het signaal om het stressniveau naar omlaag te brengen en het gevoel van rust te bevorderen.

De aanmaak van de neurotransmitter die angstgevoel opwekt (Glutamaat) wordt onderbroken door EFT. Daardoor verdwijnt de angst en wordt die niet langer vastgezet in ons systeem.

Bovenstraat 33

3550 Heusden - Zolder

Tel : +32(0)11762906

Mob : +32(0)489773394

E-mail: info@eftean.be

Copyright © All Rights Reserved by eftean


Disclaimer


SiteLock